Wat te doen bij Waterschade iPhone?

iPhone-Water

Wat te doen bij Waterschade iPhone?

Valt je iPhone per ongeluk in het water, dan moet je er het liefst zo snel mogelijk bij zijn om waterschade te beperken. Wij van The Repair House zetten de beste tips voor jou op een rij.

Tip 1: zet je iPhone zo snel mogelijk uit

Dit doe je om verdere schade en kortsluiting te voorkomen. Op het moment dat je iPhone in het water ligt telt elke seconde. Uiteraard leg je hem nat niet aan de oplader.
Het is vervolgens belangrijk om een eventueel hoesje te verwijderen en de simkaart eruit te halen.
Om vocht te verwijderen houd je de iPhone ondersteboven en doe je voorzichtig schudden. Op deze manier wordt het vocht verwijderd dat in openingen van de iPhone terecht is gekomen.
Gaat je iPhone niet meer uit? Kom dan zo snel mogelijk langs bij een van onze locaties.

Tip 2: leg je een iPhone wel of niet in een bak rijst

Allereerst is rijst is geen magisch wondermiddel. Rijst neemt wel vocht op, maar zorgt er niet voor dat het vocht letterlijk uit de iPhone trekt. Dit kan ervoor zorgen dat het vocht in je iPhone de kans krijgt om het moederbord aan te tasten. Wij raden dan ook aan om je iPhone niet in een bak rijst te leggen en zo mogelijk naar The Repair House te komen.

Tip 3: test iPhone vochtsensors

Vanaf de iPhone 5 zijn alle iPhones uitgerust met vochtsensors. Deze zijn te vinden bij de simkaart-opening. De sensorts kleuren rood op het moment dat ze in contact zijn gekomen met water. Je moet wel eerst de simkaart uit je iPhone halen om dit te kunnen zien. Met een vergrootglas kun je dit nog beter aanschouwen.

Tip 4: water uit de speaker blazen

Bij de iPhone 7 en hoger zijn de iPhones beter bestand tegen water. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen water in de speaker kan komen. Voor de iPhone is er een optie aanwezig om het water uit de speaker te laten trillen. Deze is alleen niet standaard te vinden op de iPhone. Je zult hier zelf een app voor moeten downloaden, genaamd Sonic. Deze is te vinden in de app store. Deze app speelt een toon af van maximaal 25.000 Hz. Een toon rond de 160-170Hz is vaak al voldoende om het water eruit te laten trillen.

Tip 5: waterschade iPhone voorkomen

Wil je waterschade voor je iPhone voorkomen? Gebruik dan een hoesje dat waterdicht is.
Zeker wanneer je werkt of woont in een omgeving met veel water. Bij The Repair House hebben wij ook de accessoires die je iPhone beschermen tegen waterschade. Het gebruik van een waterproof Iphone-case is één van de beste manieren om waterschade te voorkomen.

Tip 6: laat The Repair House ernaar kijken

Onze erkend getrainde monteurs weten precies wat te doen bij waterschade van een iPhone. Als je bij één van onze filialen binnenloopt, dan repareren wij binnen 30 minuten jouw iPhone met waterschade. Neem een kijkje op onze filialen pagina voor het dichtstbijzijnde filiaal.

water

TERUG NAAR BOVEN